2010. szept. 9.

A részletes program

Veszprémi Babahordozó Nap -2010. szeptember 18.

Egész napos ingyenes programmal várunk a HEMO-ban!

A kisbabád állandóan kézben lenne? Utálsz babakocsival buszozni? Kényelmes és praktikus megoldást keresel a két- esetleg többgyermekes hétköznapokra? Szeretnél hordozni, de nem tudod, melyik hordozó a legjobb neked és a babádnak? Szeretnéd tudni, hogy helyesen hordozod-e a gyermekedet? Esetleg más hordozóeszközöket is kipróbálnál?

Akkor itt a helyed! A Veszprémi Babahordozó Klub szeretettel vár minden érdeklődőt a Babahordozó Napon!

Előadások:

10 h: A kontinuum elv a hordozás szemszögéből - Szabó Tánya 3 gyermek édesanyja, a Beli Buba Babahordozó Iskola tanfolyamvezetője.

Az előadáson szó lesz a hordozásról a nyugati kultúrákban régen és ma, és a természeti népeknél generációkon keresztül. Beszélgetünk a baba természetes igényéről és a praktikumról, valamint az anatómiailag helyes hordozásról.

11 h: Miért jó szoptatni? - Ujszászi Petra pszichológus, szoptatásban továbbképzett szakember, 2 gyermek édesanyja

Előadás-beszélgetés az érdeklődő mamák kérdései és élményei alapján. Megtudhatod, mennyi mindenben segíthet az igény szerinti szoptatás, és hogyan tehetsz a babád és saját testi-lelki egészségedért. Hasznos tanácsok, szoptatási praktikák.

15 h: Könyvbemutató: "Ölelj át! - A kötődő nevelésről mindenkinek" - a könyv szerzője, dr. Büki Andrea személyesen beszél könyve születéséről, tapasztalatairól a kötődő neveléssel kapcsolatban. A szerző orvos, gyermekpszichiáter, gyakorló édesanya. A könyv az Aposztróf Kiadó jóvoltából a helyszínen megvásárolható.A kötődő nevelés lényege, hogy hallgassunk a bennünk lapuló gyermekgondozó ösztönökre, hogy megtaláljuk azt, ami a gyermekeinknek és nekünk, szülőknek is a legjobb, ahelyett hogy ismeretlen eredetű dogmákat, orvosi előírásokat és nevelési „szakértőket” követnénk.

16 h: Éjszakai gondoskodás - Kalmár Alexandra, szoptatási tanácsadó, az Ölelés Babahordozó Szakmai és Érdekvédelmi Egyesület alelnöke, szoptatási tanácsadó, gyakorló anyuka, az egyuttalvas.blogspot.com információs blog írója. Mennyit és hogyan alszik a gyermekem? Miért van ez így? Hogyan pihenhetek én és a családom a legjobban? Hogyan kerülhetem el, hogy az életünk ne az alvásproblémák körül forogjon, hanem a nyugodt alvás annak természetes része legyen? Nincs egyetlen jó megoldás, minden család más - és minden időszak és helyzet is más! Hallhatsz a különböző alváselrendezésekről és arról, hogyan lehet az egész családnak és a gyermekednek is egyszerre jó élmény az elalvás és az alvás, éjszaka és nappal is!

A program egész ideje alatt megtekinthető kiállítások:

"Bújj hozzám!" - ismeretterjesztő kiállítás Szentendrei Antal fotóművész munkáiból, mely a babahordozók különféle típusait mutatja be.

"Édes terhem" - a kiállításon látható fotók jelképes összegért örökbe fogadhatók és a rendezvény zárásakor hazavihetők.

Egyéb programok:

A mamákat és papákat egész napos hordozási tanácsadással, különböző hordozóeszközök kipróbálásának lehetőségével várjuk, a nagyobb gyerekeket pedig játszósarokkal, kézműves foglalkozásokkal és szakképzett felügyelettel a Tündérház Családi Napközi és Játszóház jóvoltából. A legkisebbeknek kényelmes szoptató- és pelenkázó helyiséget biztosítunk.

Lesz hordozós divatbemutató, beszélgetés hordozó anyukákkal a kötődő nevelés szerepéről, fontosságáról, a szoptatásról, együttalvásról, környezettudatos életmódról, valamint TOMBOLA, ahol a gyönyörű babás holmik mellett minőségi hordozóeszközöket is nyerhetsz!

A program teljes ideje alatt VÁSÁR várja az érdeklődőket, ahol hordozóeszközök, mosható pelenkák és a környezettudatos háztartás kellékei is beszerezhetők lesznek.

Nincsenek megjegyzések: