Működési szabályzat

AZ ÉDES TERHEM BABAHORDOZÓ KLUB MŰKÖDÉSI ELVEI

(érvényes 2022 januártól)
Sok szeretettel köszöntünk az Édes Terhem Babahordozó Klubban!
Minden hónapban általában a második csütörtök 09:00-11:00 között találkozunk a Jutasi KözTér EKF pontban (Veszprém, Március 15. u. 2/A).
Az aktuális időpontokat mindig megtalálod a klub blogján: edesterhem.blogspot.hu

Klubunk baba-mama klub, nem pedig kölcsönző szolgálat, épp ezért megköszönjük, ha betartod a szabályainkat:
 • A klubba belépődíj nincs, de csak regisztrált klubtagok kölcsönözhetnek.
 • Regisztrált klubtag lehet, aki a regisztrációs űrlapot kitölti. A regisztrált klubtagok a klub zárt facebook csoportjába meghívást kapnak.
 • Ajánlott hozzájárulás: kölcsönzés 6000 ft/hó/hordozó. Hordozó kölcsönzése esetén 10.000 ft kauciót kérünk.
 • A hordozókat 10:00-ig várjuk vissza a klubba, hogy azokat mások is megnézhessék és kipróbálhassák. A kölcsönzött hordozókat legkorábban 10:30-tól lehet elvinni, előbb nem! Amikor "csakmostazegyszerkivételesen" ilyet kérsz, gondolj azokra a családokra, akik lehet, hogy pont azt a hordozót próbálnák ki és utaznak emiatt Veszprémig.
 • Ha a hordozót nem juttatod vissza a klubra, akkor a kölcsönzésed automatikusan meghosszabbítjuk a következő hónapra és 1000 ft bánatpénzt is kell fizetned (az újabb hónap díján felül). Amennyiben az adott eszközre foglalás van, a következő hónap díja akkor is téged terhel és a hordozó célba juttatásáról a lehető leghamarabb neked kell gondoskodnod!
 • Ha előre tudod, hogy nem jöttök klubra, akkor a hordozót a klub előtti héten vissza kell juttatnod valamelyik szervezőnek. Ha a klub napján jön közbe valami váratlan esemény, ami miatt nem jöttök vagy késni fogtok, akkor is írj/telefonálj, ne nekünk kelljen a hordozók után nyomozni.
 • Egy hordozót csak egy hónapra kölcsönözhetsz, hosszabbítás kizárólag akkor lehetséges, ha nincs előjegyzés az adott eszközre.
 • Hordozót előjegyezni a klubban, személyesen, vagy a levelezőlistán írásban a megfelelő levélfolyamban lehet (a tárgya: havi kölcsönzés/előjegyzés). Az előjegyzett hordozót csak akkor tudjuk számodra biztosítani, ha személyesen veszed át a klubban. Amennyiben a nem jelensz meg, a klub végén a hordozót kiadjuk másnak.
 • A rugalmas kendőket szülés után több hónapig is kölcsönözheted (a babád súlyától/gyarapodásától függően), ezeket a kendőket előre le is lehet foglalni, akár távolabbi időpontra is.
 • Hordozót kizárólag saját magadnak kölcsönözhetsz, és nyomatékosan kérjük, hogy másnak ne add kölcsön. Más nem vihet el hordozót számodra, kivéve ha ő is klubtag.
 • Ha van olyan ismerősöd, aki szívesen hordozna, hozd el a klubra minél előbb, hogy ő is kölcsönözhessen! Hordozóeszközt csak az vihet el, aki helyesen tudja használni, erről a kölcsönzés előtt személyesen győződünk meg minden esetben.
 • A hordozóeszközök részletes használatát klubon nem biztos, hogy meg tudjuk tanítani - nagyon sokan vagyunk, így ehhez sem az idő sem a figyelem nem elegendő. Szívesen megmutatjuk, milyen lehetőségeid vannak, segítségünkkel vagy tapasztaltabb anyatársak segítségével a számodra ismeretlen eszközöket ki is próbálhatod, de fontos, hogy tudd, ettől még nem feltétlenül fogsz biztonsággal hordozni! Ha már hordozol, szívesen igazítunk a kötéseden, vagy mutatunk pár haladó trükköt. Tanuláshoz kérd hordozási tanácsadóink segítségét, elérhetőségeiket a regisztrációs pultnál és a blogon is megtalálod. A hordozók helytelen használatából eredő balesetekért nem vállaljuk a felelősséget.
 • A kikölcsönzött hordozókért teljes anyagi felelősséggel tartozol, vagyis a hordozókat ugyanolyan állapotban kell visszahoznod, mint ahogy átvetted. Ezt ellenőrizni fogjuk. Az eszközök esetleges javításának vagy pótlásának költségeit neked kell állni. A hordozók hozzávetőleges piaci értékéről a kölcsönzésnél kaphatsz információt. Megköszönjük, ha úgy bánsz velük, mint a sajátoddal.
 • Ha valami történik a hordozóval, mielőtt bármit tennél, szólj nekünk, hogy szakszerűen segíthessünk! Ne próbálkozz a javítással, nehogy nagyobb kárt okozz.
 • Mosás-tisztítás: a tőlünk kölcsönzött hordozókat ne mosd ki, ezt állapottól függően megtesszük mi. Ha a hordozó mégis balesetes lesz (pisi-kaki-buki-egyéb), akkor a helyi tisztogatást a Mosási útmutató alapján végezd el (ebből kaphatsz egy példányt kölcsönzéskor és elolvashatod a blogon/facebook-on is)!
Az ajánlott kölcsönzési hozzájárulást rendezvények szervezésére, terembérletre és új hordozók vásárlására fordítjuk.

Mindenféle kérdéssel és észrevétellel keress bennünket bátran, igyekszünk minden üzenetre mihamarabb válaszolni!

Non-profit kezdeményezés vagyunk, többgyermekes édesanyák mindannyian. A klubot azért hoztuk létre és szervezzük ma is, mert szenvedélyesen hiszünk a babahordozásban és a válaszkész nevelésben.

Arra kérünk, tiszteld meg a munkánkat azzal, hogy betartod szabályainkat!
Örömteli klubozást és hordozást kívánunk!

Zsoldos Vica, Matusinka Zsófia

Nincsenek megjegyzések: