Rólunk

Az Édes Terhem Babahordozó Klub 2009-ben azzal a szándékkal jött létre, hogy a veszprémi hordozós édesanyák közös tere legyen, de azóta jóval többé nőtte ki magát. 
Klubalkalmainkon tanfolyamokkal, tanácsadással és nagy értékű kipróbálható és kölcsönözhető hordozóeszköz-készlettel várjuk a hordozni vágyó családokat.
Évek óta szervezzük és bonyolítjuk a Veszprémi Babahordozó Napot (a Nemzetközi Babahordozó Hét eseménysorozatához kapcsolódva).
Könyvtárunkból több mint harminc, gyermekneveléssel, várandóssággal és szüléssel kapcsolatos könyv kölcsönözhető.

A klub szervezői - mindannyian többgyermekes édesanyák - kezdettől fogva önkéntes munkában dolgoznak. A szervezőcsapat tagjai között van szoptatási tanácsadó (IBCLC), dúla, védőnő, óvodapedagógus, szülésznő, gyógypedagógus és több képzett babahordozási tanácsadó is.

Mi, a klub szervezői, mindannyian a válaszkész nevelés hívei vagyunk és hisszük, hogy a babahordozás a legjobb dolog, ami kisbabás családban történhet. A hordozásban megtalált ösztönösség közelebb visz ahhoz, hogy ráérezzünk a babánk és a saját szükségleteinkre: miközben testközelséget adunk, két szabad kezet is kapunk.
Fontosnak tartjuk, hogy a szülőknek megfelelő információja legyen arról, hogyan is működnek a babák és a kisgyerekek. Szeretnénk, ha minél többen tudnák, hogy milyen jelentősége van az érintésnek és a testközelségnek.
Célunk, hogy elméleti és gyakorlati információkkal a családokat a saját útjukon kísérjük és segítsük abban, ami nekik a legjobb. Úgy gondoljuk, hogy a szülők akkor tudnak szabadon döntést hozni, ha ismerik a babájuk és a családjuk valós igényeit és szükségleteit, nem csak az általános társadalmi elvárásokat.
Saját tapasztalatunk, hogy minél inkább testközelben nevelkednek a gyerekeink, annál nagyobb az esélye a velük való harmonikus együtt-létnek hosszú távon.
Kölcsönzős Klub
minden hónap második szombat, 15:00 és 17:30 között.
Hordozót és könyvet kölcsönözni kizárólag kölcsönzős klubon 17:00-tól lehet.
A találkozók helyszíne a Gyermekbolygó Magánóvoda (Fecske u. 12.).