2011. máj. 10.

Hordozókendő és beszerzése

A klubban az egyik rendszeresen előforduló kérdés, hogy hol és hogyan lehet beszerezni a hordozókat. A készletünk nagy része a mamami.hu fórumának piacteréről származik, tehát használt kendő. Aki már hordoz egy ideje, illetve kipróbált már néhány hordozókendőt, tapasztalhatta, hogy ennél a terméknél kicsit furcsán működnek a dolgok.
Egy használt, tehát "betört" kendő értéke nagyobb egy vadiúj, vasaltan összehajtogatott kendőnél, mert a szakszerűen végzett mosás és a különböző kötések gyakorlása során a kendő megpuhul, és hozzáidomul a hordozandó babához, illetve a hordozó kezeihez.
A másik furcsaság, hogy az arányok fordítva működnek - minél idősebb és nagyobb a baba, annál rövidebb kendőre van szükség, ez persze azért van, mert a pici babákat jól bebugyoláltan lehet biztonságosabban hordozni, így több rétegben tekerjük őket a biopamutba, míg a nagyobb, magát már jól tartó gyermek háton hordozásához már nincs szükség olyan hosszú anyagra. Ezért is van, hogy aki rendszeresen hordoz, előbb-utóbb "halmozóvá" válik, hiszen attól függően, hogy hova indul, milyen kötést szeretne alkalmazni, válogat a lehetőségek között.

A hordozók ára is különböző. Függ attól, hogy melyik márka, hol készítették, és milyen alapanyagból. Mára már egyre többféle és összetételű kendő létezik, a biopamutot lennel, kenderrel, bambusszal, gyapjúval és selyemmel keverik, a természetes alapú festés, és az exkluzív gyémántszövés is külön beleszámít az árba.

Ami egy jó hír, hogy Magyarországon is gyártanak hordozókendőt. Persze jól oda kell figyelni, mert sajnos árulnak vászonszövésű lenes anyagokból, amik nem jó minőségűek.
Amit én tapasztalatból ismerek, a Nandu márka a megfelelő keresztsávoly szövéssel készül pamutból, ár-érték arányban szerintem nagyon jó. Nandu forgalmazásával többen is foglalkozunk Veszprémben és a környéken, van egy kis készletünk is, amiből lehet válogatni, illetve színminták alapján tudunk rendelni is nektek a megfelelő méretben. Akit érdekel, keresheti Petrát a LÉKben, vagy Mankát a Babahordozó Klubban. A Születés Ünnepen megtekinthetitek a jelenlegi készletet, és lehet vásárolni is.

Nincsenek megjegyzések: