2013. ápr. 28.

„Vedd az öledbe a babát, ringasd, és megnyugszik"

Egy újabb csodás Bagdy Emőke interjú járja a világhálót! 

Ha még nem futottatok bele, akkor íme:

Missziója, hogy minél többünkkel megismertesse, hogyan működik az emberi lélek. Megszervezte a Szülők Iskoláját és a Pedagógusok Akadémiáját, hogy megmutassa a nagyoknak, mit éreznek a kicsik. dr. Bagdy Emőkével beszélgettünk arról, hogyan neveljük a gyermekeinket. 

- A porosz rendszerű nevelésen alapuló kultúra szinte beégett a köztudatba, még a gyermekekkel foglalkozó szakemberek egy része is elkötelezett aziránt, hogy már a korai időszakban is egyfajta rendszert kell kialakítani, amiben mi határozzuk meg, hogy a gyerek mikor eszik, mikor alszik és mikor játszik – mondja. – Ez a szülőnek kedvező nevelési rendszer, a felnőtt kényelmét követi. Azt mondja a szülőnek, ahhoz, hogy nyugodtan tudj aludni éjszaka, hagyd a gyereket sírni, hadd szokja meg, majd abbahagyja. Megtanulja, hogy ez a rend: el kell aludni, csöndben kell maradni.
vedd-az-oledbe-01Ez a nézet hosszú időn át keményen tartotta magát, ma is tartja még, miközben az elmúlt három évtized forradalmi változásokat hozott a gyermeknevelésben. A kutatások és a megfigyelések olyan szempontokat nyitottak, amelyektől csak ámulhattunk.

A cikk további részét elolvashatjátok például az antalvali.com-on!

Nincsenek megjegyzések: