2016. máj. 14.

Május 21. Születés Ünnep

Közeleg a Születés Ünnep, pontosan egy hét múlva, május 21-én szombaton egész napos programmal várunk benneteket a Gyermekbolygóban!

Külön kölcsönzős klub most nem lesz, a Születés Ünnepen délután 15-16 óra között hozhatjátok vissza a nálatok lévő hordozót és vihettek másikat, illetve hosszabbíthatjátok az előző havi kölcsönzést. Tanácsadás, próbalehetőség most nem lesz.

A rendezvény az eddigi évek gyakorlatától eltérően belépődíjas lesz, így családonként 500 Ft-tal támogathatjátok a klubot. Minden belépőhöz egy ajándék tombolajegyet adunk, további tombolát 300 Ft/db és 1000 Ft/5 db-os áron vásárolhattok egész nap. Sorsolás este 6-kor, a rendezvény végén. Aki nem tudja a sorsolást megvárni, a nyereményét júniusban veheti át.

Program:

9.00-9.30 Jógázz a babáddal!
Tarczali Tünde jógaoktató, szintén kisgyermekes édesanya fog néhány frissítő-lazító gyakorlatot mutatni nektek, amíg a babátok békésen nézelődik, játszik mellettetek. Bababarát mozgás: közben szoptass, etess, pelenkázz, altass igény szerint. Kényelmes, mozgáshoz alkalmas ruhában gyertek!

9.30-10.00 Szülészeti protokoll Veszprémben
Vasvári Viktória, a Csolnoky Ferenc Kórház szülésznője érkezik hozzánk, hogy meséljen az aktuális protokollról, valamint válaszoljon a veszprémi kórházban tervezett szüléssel kapcsolatos kérdéseitekre.
10.00-11.30 Élettani vajúdás, háborítatlan szülés
Auxner Beatrix független bába évek óta visszatérő vendégünk. Több, mint egy évtizedes tapasztalata a vajúdáskor végbemenő folyamatokról, háborítatlan szülésről-születésről kiapadhatatlan forrása az információknak - bárhol is szeretnél szülni.
Földi Anikó veszprémi dúla évek óta kísér szüléseket otthon és kórházban is. 
11.30-12.00 Mindent a terhesgondozásról
Csabai Edit, védőnő fogja összefoglalni a jelenleg érvényes terhesgondozási protokollt, az ajánlott vizsgálatokat és lehetőségeket.
12.30-13.30 Hordozásra születik
A baba 9 hónap szoros testkontaktus után ugyanezt várva, igényelve jön a világra. Ismerős, biztonságot adó érzés neki a hordozás, minden porcikájával felkészült rá. Megfelelő testhelyzetben a testünkön hordozva őt, finom átmenetet biztosíthatunk számára a pocakban töltött hónapok után.
Vásárhelyi Anna babahordozási tanácsadóként több mint 6 éve segíti a családokat, hogy megtalálják a saját útjukat a hordozásban. 
13.30-15.00 Szülés és a szoptatás kapcsolata
Számos kutatás bizonyítja, hogy a szoptatás erősíti az anya-gyerek kapcsolatot, és csökkenti a szülés utáni depresszió előfordulási kockázatát. Ennek élettani és lelki okai is vannak. Hogyan változik a testünk a szülés körül, hogy felkészüljön a szoptatásra? Mi történik szülés után? Vajon befolyásolja-e a szoptatást az, hogyan szültünk?
Bressel-Klein Annamária szoptatási tanácsadóval (IBCLC), aki maga is négy gyermekes édesanya, keressük a válaszokat többek között ezekre a kérdésekre.
15.15-16.30 Alvás-altatás: a baba valódi igényei
Az embergyerek éretlen idegrendszerrel születik, ezért nem képes egyedül elaludni. A szülők könnyen elbizonytalanodnak, vajon normális-e, amit a gyereküknél tapasztalnak: nem alvászavarról van-e szó. Pedig sokszor csupán kulturális elvárásaink ütköznek a "természettel". Másra számítunk, mint amire a baba képes, olyan folyamatokat szeretnénk siettetni, amelyek biológiai meghatározottságúak.
Kalmár Szandi alvásszakértő, LLL szoptatási tanácsadó szinte mindent tud a babák (nem) alvásáról. Kérdezzetek tőle bátran!
16.30-17.45 Anya-magzat kapcsolatanalízis
Nagy-Kalmár Szilvia pszichológus, kapcsolatanalitikus fog beszélni erről az egyedülálló, preventív módszerről, amely elősegíti az anya és babája közötti kommunikáción (kölcsönös visszajelzéseken) keresztül egymás megismerését, segíti az anyát az anyává érés folyamatában, és egy olyan alapot, mély kötődést teremt anya és gyermeke között, mely mindkettőjüket egy egész életen át elkíséri.
18.00 TOMBOLA

Szeretettel várunk benneteket, és vigyétek a hírt tovább!Nincsenek megjegyzések: